Kulinarne Skarby Wielkanocy – wyniki

 

Z nieukrywaną radością pragniemy poinformować, że Komisja Konkursowa wybrała Kulinarne Skarby Wielkanocy!

Komisja nie miała łatwego wyboru, do konkursu wpłynęło ponad 100 zgłoszeń. Wszystkie przesłane przepisy, zdjęcia oraz prezentacje i filmy przedstawiały wysoki poziom. Dziękujemy wszystkim, którzy wzięli udział w tym konkursie, nagrodzonym zaś serdecznie gratuujemy!

Poniżej lista 30 nagrodzonych

  1. Justyna Adamczuk | Żurek
  2. Jolanta Ciosek (Świetlica Wiejska w Budkach) | Babka makowa
  3. Monika Błędkowska (Zespół Kulinarny z Gorzkowa)| Marynowany schab z pastą chrzanową jajeczną w galarecie
  4. Maria Gajko (KGW z Paszenek )| Żeberka wieprzowe pieczone pod przaśnym ciastem chlebowym
  5. Żaneta Chmiel Marzec (KGW w Stoczku) | Mini pasztety z jajkiem
  6. Marta Ciechońska (KGW w Gałęzów Kolonii Pierwszej) | Barszcz biały wielkanocny
  7. Monika Petlak | Zestaw potrawy wielkanocne
  8. Krystyna Maros (KGW Siedliska) | Pasztet z królika
  9. Jadwiga Polak | Babka drożdżowa
  10. Jakub Błażewicz | Babka drożdżowa
  11. Nikola Bogucka | Baranek wielkanocny
  12. Agnieszka Tołyż | Pasztet z orzechów
  13. Marta Kapuśniak | Stół wielkanocny po aleksandrowsku
  14. Krystyna Brzozowska (Gminne Stowarzyszenie Aktywnych Kobiet) | Sałatka wielkanocna fajsławicka
  15. Lilla Wróblewska | Żur na zakwasie
  16. Joanna Małysz (KGW w Dzielcach) | Mazurek dzielecki z bakaliami
  17. Barbara Kozak | Wielkanocna babka marmurkowa
  18. Agnieszka Stanicka | Biała kiełbasa
  19. Danuta Wolska (KGW Górzanie) | Mazurek wielkanocny czterowarstwowy
  20. Urszula Kyc (KGW w Wólce Wieprzeckiej) | Kiełbasa biała wielkanocna
  21. Marta Masiak | Tradycyjny mazurek – pleśniak
  22. Magdalena Jagiełło | Tradycyjna kiełbasa wiejska
  23. KGW w Starym Zamościu | Łopatka w cieście pieczona na biało z chrzanem
  24. Małgorzata Sarzyńska | Babka z chrzanu
  25. Elżbieta Ślązak | Zakwas na żur
  26. Małgorzata Sosińska (KGW Zarzeczanki) | Biała kiełbasa pieczona w sosie chrzanowym
  27. Jolanta Pełka (KGW Dominiczanki) | Pierogi z tartą oblepką
  28. Martyna Sykterz | Babka cytrynowa
  29. Alina Sikorska (KGW w Lipniaku) | Pascha wielkanocna
  30. Joanna Buraczyńska | Wielkanocny pasztet z królika