24 sierpnia na Stadionie Miejskim w Bełżycach, odbył się Finał Regionalny XXIV edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”. Konkurs został rozstrzygnięty w dwóch kategoriach: na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy oraz na najlepsze danie i potrawę regionalną i tradycyjną.
Jak co roku, celem konkursu jest odkrywanie polskich smaków, ich zidentyfikowanie, udokumentowanie i zachowanie lokalnych specjałów, zanim odejdą w zapomnienie. Organizatorzy pragną również zachęcić rolników i właścicieli lokalnych obiektów agroturystycznych, turystycznych i gastronomicznych do czerpania z bogatej tradycji kulinarnej Lubelszczyzny i wykorzystania jej do wytwarzania certyfikowanej tradycyjnej żywności wysokiej jakości.
Wszystkim laureatom serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!
DO POBRANIA
Wyniki XXIV edycji konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Najlepszy regionalny produkt żywnościowy – link otwiera się w nowym oknie
Wyniki XXIV edycji konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Najlepsza potrawa regionalna – link otwiera się w nowym oknie