Lubelskie smaki w Krakowie

„Jesienne Smaki Lubelszczyzny pod krakowskimi Sukiennicami” – to wydarzenie promujące potrawy i produkty tradycyjne Województwa Lubelskiego w samym sercu Krakowa. Mieszkańcy tego miasta, wespół z turystami z Polski i całego świata, mieli okazję by zakosztować znakomitości lubelskiej kuchni regionalnej, okraszonej lokalną tradycją.

Wśród potraw, które zagościły na krakowskim rynku znalazły się takie perełki kuchni lubelskiej jak: flaki piaseckie, lubelski forszmak, golasy izbickie, zawijoki janowickie z sosem grzybowym, cebularze lubelskie, racuchy turowskie z owocami i szarlotka józefowska.

Wszystkie dania przygotowane zostały pod czujnym okiem kobiet gospodarnych i wyjątkowych, które na co dzień zasilają Koła Gospodyń Wiejskich Województwa Lubelskiego. Patronat nad wydarzeniem, które odbyło się przy współudziale restauracji „Sukiennice”, objął obecny na wydarzeniu Marszałek Województwa Lubelskiego Jarosław Stawiarski.  

Poniżej fotorelacja z wydarzenia.

galeriaGALERIA