Z sanepidem o produkcji pierwotnej

Rolników i hodowców z województwa lubelskiego serdecznie zapraszamy na konferencję pt. „Zagrożenia mikrobiologiczne na etapie produkcji pierwotnej”. Spotkanie organizuje Lubelski Państwowy Wojewódzki Inspektor Sanitarny w Lublinie przy wsparciu Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubelskiego.

Przypominamy, że pod pojęciem produkcji pierwotnej kryje się uprawa roślin lub chów i hodowla zwierząt mająca na celu pozyskanie takich produktów, jak:

  • zboża, owoce, warzywa, zioła, grzyby hodowlane (produkty pochodzenia roślinnego),
  • jaja, surowe mleko, miód, produkty rybołówstwa (pochodzenia zwierzęcego),
  • grzyby, jagody, ślimaki i tym podobne produkty zbierane w ich naturalnym środowisku – rosnące w warunkach naturalnych (zarówno pochodzenia roślinnego, jak i zwierzęcego).

19 czerwca 2019 r. będziemy rozmawiać o:

  • zagrożeniach mikrobiologicznych w produkcji pierwotnej,
  • zatruciach pokarmowych związanych z zanieczyszczeniami mikrobiologicznymi w żywności,
  • wymaganiach prawa żywnościowego dla producentów produkcji pierwotnej.

Konferencja odbędzie się w godz. od 11:00 do 13:00 w Lubelskim Centrum Konferencyjnym przy ul. Artura Grottgera 2 w Lublinie (sala S2).

Zachęcamy do uczestnictwa!

 

do-pobraniaDO POBRANIA