Spółdzielnie mleczarskie, grupy producenckie i wytwórców prywatnych zachęcamy do udziału w konkursie na najlepszy produkt mleczny pt. „Mleczna Perła”. Do projektu, którego organizatorem jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego, można zgłaszać specjały z mleka wytwarzane tradycyjnymi metodami, przy użyciu lokalnych surowców, posiadające tradycyjny skład i nazwę oraz znak „Jakość Tradycja”.
Na tytuł „Mlecznej Perły” mają szansę: (1) masła, (2) sery, (3) napoje mleczne (kefir, jogurt, zsiadłe mleko) lub śmietana, które – po prezentacji i degustacji – oceni komisja konkursowa. Punktowane będą: smak, konsystencja, aromat, pochodzenie surowca, estetyka i koncepcja opakowania.
Zainteresowanych producentów zapraszamy do zapoznania się z regulaminem konkursu oraz do przesłania zgłoszenia razem z produktem na adres organizatora:
Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego
ul. Widok 20, 00-023 Warszawa
Termin nadsyłania zgłoszeń mija 22 marca 2019 roku.
Zdjęcie nad tekstem: pixabay.com.