Lubelskie produkty tradycyjne na stacjach ORLEN?

Polski Koncern Naftowy ORLEN zaprasza wytwórców produktów tradycyjnych do współpracy w ramach projektu „Spiżarnia Regionów”. Już teraz specjały wywodzące się z różnych regionów Polski dostępne są na blisko 400 stacjach paliw w 4 województwach. Wiosną br. ORLEN planuje rozszerzenie oferty na kolejne 150-200 stacji.

„Spiżarnia Regionów” to, jak przekonuje kierownictwo PKN, doskonała platforma do promocji lokalnych produktów od polskich producentów, którzy często nie mają możliwości konkurowania z zagranicznymi dostawcami. Opis projektu oraz jego pierwszych efektów znajduje się na stronie internetowej orlen.pl.

Warunki współpracy w ramach „Spiżarni Regionów”:

Producent powinien:

  • posiadać wdrożone systemy jakości – co najmniej HACCP,
  • dostarczyć kartę specyfikacji do każdego produktu oraz wszystkie dokumenty niezbędne do wprowadzenia produktów do sprzedaży (atesty, zaświadczenia dopuszczenia do obrotu itd.),
  • dostarczać produkty w dopasowanych opakowaniach detalicznych, odpornych na warunki atmosferyczne z zachowaniem określonego ciągu temperaturowego,
  • zagwarantować wymianę produktów z krótkim terminem przydatności do spożycia lub przeterminowanych.

Dane o produktach powinny zawierać co najmniej:

  • nazwę, adres i dane kontaktowe producenta,
  • opis produktu, w tym: nazwę, kategorię (ciastka, soki itp.) oraz gramaturę,
  • typ opakowania (butelka, puszka, torebka foliowa itp.) oraz sposób pakowania (w tym: liczba sztuk w opakowaniu zbiorczym),
  • temperaturę przechowywania i datę przydatności do spożycia,
  • region występowania.

Osoby zainteresowane współpracą zapraszamy do nadsyłania zgłoszeń na adres e-mailowy: dris@lubelskie.pl (temat: „Spiżarnia Regionów”). Wnioski zostaną przesłane do Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, które współpracuje z PKN ORLEN przy realizacji programu.