Kulinarny festiwal trzech regionów z nowym logo

Tegoroczna edycja Festiwalu Produktów Regionalnych i Tradycyjnych „Na kulinarnym szlaku wschodniej Polski” będzie odbywać się pod jednym, wspólnym znakiem. Spośród trzech propozycji najwięcej głosów publiczności zdobył projekt lansowany przez województwo lubelskie! Uroczysta inauguracja logo odbędzie się już w maju, podczas pierwszego z cyklu festiwalowych wydarzeń.

Przypomnijmy, że festiwal „Na kulinarnym szlaku wschodniej Polski” jest jedynym w swoim rodzaju wydarzeniem organizowanym wspólnie przez marszałków trzech sąsiednich województw: lubelskiego, podlaskiego i podkarpackiego. Łączą nas nie tylko zamiłowanie do tradycji i sięganie do kulinarnych korzeni, ale także ambicje budowania naszej siły gospodarczej na nowoczesnym rolnictwie i produkcji zdrowej żywności. Chcemy dotrzeć do jak największej liczby osób, żeby przez żołądek trafić do serca, czyli oferując pyszne, tradycyjne produkty i potrawy – wypromować lokalną kulturę i turystykę. Festiwal ma być też realnym wsparciem dla małych producentów żywności tradycyjnej i ekologicznej. Reklamując potencjał naszych wytwórców, chcemy pokazać, że taka produkcja może być naprawdę opłacalna.

Prezentacja projektów i głosowanie na logo imprezy miało miejsce podczas drugiej edycji festiwalu w 2017 roku i odbywało się we wszystkich trzech województwach. Publiczność zgromadzona w Bychawie (woj. lubelskie) głosowała na logo w dniach 27-28 maja, w Medyni Głogowskiej (woj. podkarpackie) – 9 lipca, a w Drohiczynie (woj. podlaskie) – 29-30 lipca.

Ostatecznie, publiczności i smakoszom najbardziej przypadł do gustu zielony znak widelca przechodzącego w kontur Polski, któremu towarzyszy nazwa festiwalu. Tym logotypem zachęcać będziemy Państwa do wspólnej przygody podczas kolejnych festiwalowych wydarzeń. Na pierwszy z tegorocznych festynów zaprosimy już wkrótce!

galeriaGALERIA