Drohiczyn – trzeci przystanek na kulinarnym szlaku wschodniej Polski

Zapraszamy na trzeci już akt tegorocznego Festiwalu Produktów Regionalnych i Tradycyjnych „Na kulinarnym szlaku wschodniej Polski”! Po lubelskim przystanku w Bychawie i podkarpackim – w Medyni Głogowskiej, czas na etap podlaski. Impreza będzie połączona z Dniami Drohiczyna, obchodzonymi w tym mieście w ostatni weekend lipca.

Głównym celem festiwalu jest promocja wysokiej jakości żywności, wytwarzanej przez lokalnych wytwórców w oparciu o tradycyjne technologie z wykorzystaniem regionalnych i naturalnych surowców. Region lubelski przygotuje tu prezentację żywności w ramach specjalnie wydzielonego miasteczka produktów, na którym będą także nasi wystawcy. Samorząd Województwa Lubelskiego zaprezentuje się na oddzielnym stoisku promocyjnym, na którym pokażemy nasze walory turystyczne i zachęcimy do degustacji produktów najbardziej charakterystycznych dla naszego województwa.

Wytwórców zainteresowanych uczestnictwem w kiermaszu prosimy o przesłanie do 21 lipca br. wypełnionego zgłoszenia na adres e-mail: rafal.serej@lubelskie.pl lub na adres: Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego w Lublinie, Departament Rolnictwa i Środowiska, ul. A. Grottgera 4, 20-029 Lublin.

do-pobraniaDO POBRANIA